ICT Uppsala

Möteskraft kommer under hösten att hålla i säljutbildningen ”Att sälja är mänskligt” för medlemmarna i ICT Uppsala. Utbildningen är sker under tre tillfällen under hösten.

• Del 1 – 17 september kl. 08:00 – 10:00 (fullbokat)
• Del 2 – 2 oktober kl. 08:00 – 10:00 (fullbokat)
• Del 3 – 23 oktober kl. 08:00 – 10:00 (fullbokat)

Att sälja är mänskligt
Enligt europeiska Eurostat, arbetar 1 av 8 européer inom EU med försäljning. Varje dag är mer än 200 miljoner människor sysselsatta genom att övertala någon annan att göra ett köp. Men om vi gräver djupare hittar vi en häpnadsväckande sanning: Ja, 1 av 8 européer arbetar med försäljning. Men det gör de övriga sju också!

Oavsett om det är en anställd som pitchar en ny idé till en kollega, en entreprenör som uppvaktar en finansiär eller en förälder som övertalar sitt barn att börja studera, ägnar vi vår tid med att försöka – övertyga, påverka och influera andra. Varken du vill det eller ej, är vi alla i försäljning numera.

Försäljning inte vad det brukade vara
På grund av den kraftiga förändringen i informationsbalansen mellan köpare och säljare de senaste 10 åren, där vi har gått till att kunden i många fall har mer kunskap än säljaren, blir medarbetarskapet den viktigaste konkurrensfördelen.

”Vi har inga säljare – därför är på sätt och vis alla säljare”
På många företag är säljarbetet – i det här fallet traditionellt säljarbete – inte ett jobb för ett antal enskilda personer. Det är ett jobb för alla. Och detta paradoxala tankesätt blir allt vanligare. Moderna företag inser värdet av att engagera fler medarbetare i att skapa kundvärde och därmed bli mer flexibel och konkurrenskraftig.